KONTAKT:
EMAIL: info@angermanagement.hu
TELEFON: +36 30 438 70 54


LINKA PÉTER

Adatok

Név
Linka Péter
Főfoglakozás
Színész
Másodlagos
Nincs
Kor
50+
Nyelvek
angol
Magasság
180 cm
Haj
Ősz
Szem
Barna

Magamról

A mottóm… Mindig szenvedéllyel!
Függetlenül attól, hogy éppen mivel foglalkozom, mindig törekszem arra a ‘kis pluszra’, amelytől az eredmény is egy parányival jobb lesz.
Igaz ez akkor is, amikor egy új filmszerepre készülök, vagy éppen tévéműsort vezetek, amikor a ringbe lépek és versenyzőket konferálok fel egy nemzetközi Kick-box és MMA mérkőzéseken, amikor egy külföldi vállalat vendégeit köszöntöm egy gála rendezvényen a budapesti Operaház színpadán, amikor lektorálom egy angol hangalámondás felmondandó szövegét, vagy amikor angol dalszöveget írok egy feltörekvő énekes vagy együttes számára.
Egy ismerősöm egyszer azt mondta rólam, hogy “reneszánszember” vagyok. Igaz, több mindennel foglalkozom. Hogy mikor mit csinálok éppen, az változó. Egy dolog azonban mindig biztos: bármit is teszek, azt mindig szenvedéllyel teszem!
Ausztráliában születtem, magyar szülők gyermekeként. A nyolcvanas évek végén ösztöndíjat kaptam, hogy a budapesti Színház- és Filmművészeti Főiskolán tanulhassak. Ma már több mint az életem felét éltem Európa csodás kulturális sokszínűségében. Ez rengeteg nagyszerű együttműködést eredményezett, melyeknek köszönhetően sok remek emberrel dolgozhattam együtt, valamint elvezetett ahhoz a sokszínű pályámhoz, amellyel megáldott az élet.
És továbbra is keresem az újabb együttműködéseket!

Galéria

Tanulmányok

1994 – Posztgraduális színházelméleti diploma,
Színház- és Filmművészeti Főiskola, Budapest

1986 – Rádiós szerkesztő-műsorvezető oklevél,
Melbourne Rádió Iskola, Melbourne

1985 – Villamos- és elektronikai mérnöki diploma,
Swinburne Műszaki Egyetem, Melbourne

További képzés, színészi workshopok:
Robert Cohen – Kaliforniai Egyetem, Irvine, USA
Peter Clough – Guildhall Színház- és Zeneművészeti Főiskola, London, Anglia
Thomas Arthur – James Madison Egyetem, Virginia, USA
Paul Clements – Walesi Színház- és Zeneművészeti Főiskola, Cardiff, Wales
Elizabeth Craven – Tennesseei Egyetem, Knoxville, USA
Ann Bergeron – Minnesotai Egyetem, Duluth, USA

Tapasztalat

Színészként filmben és televízióban is dolgozom, angolul és magyarul egyaránt. Mivel angol az első nyelvem, főként külföldi játékfilmekben szerepelek. Dolgoztam már olyan rendezőkkel, mint Tony és Ridley Scott, és olyan színészekkel szerepeltem közös jelenetben, mint John Cusack, Viggo Mortensen és Brad Pitt. Nagyon örülök, hogy a nagyszabású játékfilmeken és nemzetközi koprodukciókon kívül ma már egyre gyakrabban hívnak magyar filmes produkciókban is. Ezen kívül rendszeresen együttműködöm fiatal rendezőkkel kis költségvetésű, diák és kísérleti filmekben is. Az IMDB oldalamon (lásd a linket, lent) látható a teljes filmes munkásságom, több mint 40 produkcióban, valamint a “showreel”-em: egy válogatás olyan filmjelenetekből, amelyekben szerepeltem.

Képességek

alszom, eszem, iszom, játszom, konferálok, hangot mondok, futok, bringázom, edzek, álmodok (angolul és magyarul is), dalszöveget írok, ringbe lépek (de csak dumálni), buzdítok, forgatókönyvet írok, kamera elé lépek, és néha mögéje is, tervezek, nem adom fel, növekszem, keresem a szépet, a jót, segítek, gondolkodom, törődöm, nem törődöm, tehát élek...

Videók

Jelenleg nincs feltöltött videó.

Kapcsolat

Amennyiben a művész portfóliója felkeltette érdeklődését, és további információra van szüksége, kérjük, írjon üzenetet. Hamarosan felvesszük önnel a kapcsolatot.

Contact Form Loader

További tartalom

Amennyiben tagunk rendelkezik további megjelenési felületekkel, azokat itt találod.

IMDB LINK
 
SAJÁT WEB
 
FACEBOOK
 

Comments are closed.